scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 5 de julio de 2012

Llega julio con subidas en los recibos

La tarifa de la llum i del gas han pujat aquest mes de juliol. Des de primer de mes, els clients de les elèctriques que estan acollits a la Tarifa d'Últim Recurs, que són la majoria, pagaran la llum un 5% més cara, cosa que suposa un increment en el que va d'any de l'11%.
El gas natural augmentarà una mitjana del 2,26%, això significa que per una família tipus la despesa anual se l'incrementarà en uns 15 euros, segons càlculs del Ministeri d'Indústria. En el que va d'any, el gas ha augmentat un 7,26%. Per últim la bombona de butà pujarà un 6%.
Llorenç Llerena, director de l'OMIC, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, ha explicat que "els ciutadans estan resignats perquè el lliure mercat no està funcionant i la majoria de consumidors fan servir la tarifa d'últim recurs, una tarifa que estableix el govern de l'Estat i que va pujant contínuament".

Llerena ha assenyalat que "evitar aquesta pujada és imposible perquè és una tarifa regulada i no hi ha ofertes millors". Llerena ha afegit que "l'única sol.lució possible és utilitzar racionalment l'energia, tenint una mica de cura en com fem servir la despesa energetica a les nostres llars"
Per la seva banda, Manuel Piñar, president de la Federació d’Associacions de Veïns de LHospitalet, ha assenyalat que "els usuaris s’han pres amb resignació i impotència la nova pujada de la tarifa eléctrica”. Segons Piñar, “s'està atacant de manera contínua als consumidors, pujant la tarifa dels recursos de primera necessitat”. Manuel Piñar ha afegit “que la pujada de la llum, el gas o l'aigua fan cada vegada més difícil per a les famílies arribar a final de mes”

Informacion tomada de Digital-h.

No hay comentarios: