scroll foto noticias

barra de botones

viernes, 17 de mayo de 2013


Street Dance Festival a Bellvitge


Si dissabte passeu a prop del Centre Cultural Bellvitge-el Gornal, a la plaça de la Cultura, i noteu que el ritme s'ha apoderat del vostre cos, que els peus es us mouen sols i que potser us venen ganes de fer acrobàcies, nos us amoineu, només serà la conseqüència del primer Street Dance Festival de L’Hospitalet, que aplegarà al voltant de 200 ballarins d’aquestes disciplines de rotunda tendència. 

Es tracta d’una iniciativa de l’Associació Cultural Urban Empire, amb la col·labroació de l’escola de ball Street Dance Area, i de la regidoria d’Esports i Joventut.
El festival es dividirà en dues parts: una primera a l’auditori del Centre Cultural Bellvitge-el Gornal, de 12 del migdia a 4 de la tarda, en què es faran les proves classificatòries; i una segona, a partir de dos quarts de 6 de la tarda i fins a les 9 del vespre, amb les batalles finals i el lliurament de premis. Totes les actuacions seran gratuïtes.

Els b-boys, terme amb què s’identifiquen els practicants de balls urbans, hauran de competir en tres categories.


Floor Wars Spain, batalles de breakdance –l’estil que va ser la llavó de l’eclosió que vivim ara- entre equips de tres ballarins. L’equip guanyador es classificarà pel campionat internacional Floor Wars, que es disputarà l’any que ve a Dinamarca.
Urban Display Battles, que inclou les modalitats de popping, locking, hip-hop, house, dancehall, waacking i urban display, amb batalles d’un contra un. En aquesta modalitat, L’Hospitalet actua com a subseu del Campionat d’Espanya de Hip-Hop, que té lloc a Cornellà

Gran Via-2 All Styles, una competició de quintets que inclou tot el ventall possible d’estils.
El regidor de Joventut, Cristian Alcázar, confia que aquesta primera edició del L’Hospitalet Street Dance Festival tindrà mlt bona acollida. “A L’Hospitalet les danses urbanes tenen molta presència i vàrem pensar que la ciutat havia de fer alguna cosa en aquesta matèria”, ha explicat Alcázar.

El jurat de l’Street Dance Festival comptarà amb autèntiques patums, com ara Ángel Patiño, 'Kadoer', professor de breakdance de l’Associació Urban Empire premiat en diversos campionats estatals i internacionals, i Sube Perjtersen, organitzador del Floor Wars Internacional.

Raúl Pérez, ballarí de l'escola Street Dance Area de L'H, convida tothom a assistir a la trobada. "Les competicions de la tarda les fem a l'aire lliure i segur que al públic li agrada. Els que no coneguin aquest tipus de ball els impressionaran els moviments més espectaculars però si el segueixen veuran més detalls i gaudiran de l'espectacle".

A més de les competicions de ball, el programa inclou una exhibició de bicicletes bmx, una altra icona de la cultura urbana, fent-se ressò així dels X-Games, els esports extrems i de risc, que es faran el cap de setmana a Barcelona.
Información tomada de LHDIGITAL 

No hay comentarios: