scroll foto noticias

barra de botones

viernes, 24 de mayo de 2013


L'escola Gornal ret homenatge a Carmen Amaya al Mercat de les Flors

Els nens i nenes de l’escola Gornal participen aquest diumenge dia 26 de maig en l’espectacle d’homenatge a la bailaora Carmen Amaya, que es farà al Mercat de les Flors amb motiu de la commemoració del centenari de l’artista.

L’espectacle “Lo que nos queda de Carmen” serà la cloenda del cicle Ciutat Flamenco 2013, que en aquesta edició té com a protagonista Carmen Amaya. Sobre l’escenari es podrà veure la Banda Municipal de Barcelona, l’alumnat de l’Institut del Teatre i l’alumnat de l’escola Gornal. Comptaran a més amb la col·laboració de la bailaora Eva Yerbabuena. 

Creació, revolució i cohesió social són alguns dels ingredients d’aquesta barreja en la que els infants de l’escola Gornal ballaran peces com “El amor brujo”, de Falla o “Capricho español” de Rimsky Korsakov, que Carmen Amaya va portar per escenaris d’arreu del món. 

L’escola Gornal, amb un alumnat majoritàriament d’ètnia gitana, aplica des de l’any 2009, en col·laboració amb l’Escola de Música-Centre de les Arts, un programa especial de dansa clàssica i espanyola al llarg de tot el cicle d’educació primària. L’objectiu és fomentar i incentivar el desenvolupament de les capacitats dels nens i nenes en un barri amb unes característiques socio-econòmiques molt concretes i en ple procés de transformació, en el marc de la Iniciativa Urbana del Gornal, FEDER Catalunya, finançada amb fons europeus.



El festival Ciutat Flamenco 2013 és el tret de sortida dels esdeveniments centrals de l’Any Carmen Amaya, amb que es commemora el centenari del naixement d’aquesta artista originària del barri del Somorrostro de Barcelona. 

A més de la participació de l’escola Gornal al festival Ciutat Flamenco, L’Hospitalet ha organitzat el seu propi acte d’homenatge a Carmen Amaya. Serà dimarts dia 28 de maig al Teatre Joventut, i comptarà amb la participació de l’alumnat de tercer curs de l’Institut Margarida Xirgu i de l’alumnat de música i teatre de l’Escola de Música-Centre de les Arts. 

Els nois i noies de l’Institut Margarida Xirgu presentaran una coreografia per a “La consagració de la primavera”, d’Igor Stravinski, amb música en directe. La versió per a piano a quatre mans estarà interpretada per Jordi Masó i Miquel Villalba.

D’altra banda, l’alumnat de teatre i música de l’Escola de Música-Centre de les Arts, juntament amb infants del barri de la Florida, han preparat un musical d’homenatge a Carmen Amaya. Sota el títol “Khetané”, junts en romanó, faran un recorregut per diferents històries del poble gitano.
Información tomada de LHDIGITAL 

No hay comentarios: