scroll foto noticias

barra de botones

viernes, 31 de mayo de 2013


‘Estiu Segur 2013', en marxa a L'Hospitalet

L’objectiu del dispositiu és garantir la seguretat i les normes bàsiques de convivència en una època de l’any especialment procliu a que la gent hi sigui moltes més hores al carrer.
Entre l’1 de juny i el 30 de setembre hi haurà un equip especial de reforç de la Guàrdia Urbana format per 20 agents que estarà actiu entre les 7 de la tarda i les 7 del matí, de dijous a diumenge.

També torna a funcionar la Unitat Ciclista de la Guàrdia Urbana, per quart any consecutiu, en horari de tarda de dilluns a divendres i també els diumenges al matí. Aquesta unitat la formen 14 agents i bàsicament augmenta el patrullatge preventiu als parcs i espais públics de més difícil accés per als vehicles de motor.


La campanya estiu segur s’aplicarà especialment en els àmbits dels espais públics, les festes majors dels barris, en establiments públics, i també per a la prevenció dels delictes més habituals (robatoris, estrebades, etcètera) i contra la salut pública (bàsicament, el petit tràfic d’estupefaents).

La campanya també farà èmfasi en determinats dispositius especials com el que es manté al llarg de l’any al voltant de la zona de discoteques de Cornellà a tocar del barri del Centre o també per a les revetlles.

Coordinació policial
Per a realitzar aquestes tasques, els tres cossos de seguretat que actuen a la ciutat –Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional- es mantindran en continua coordinació.
La campanya ha estat presentada aquest dijous i l’alcaldessa, Núria Marín, ha fet especial esment en que amb aquesta campanya s’intenta “donar més tranquil·litat als ciutadans i als comerciants”.

Alguns aspectes de l’Estiu Segur 2013, però, ja estan en marxa des de l’1 de maig. Per exemple, la campanya contra el soroll i motos i ciclomotors. Segons el cap de la Guàrdia Urbana, Francesc de la Torre, aquest any estan molt satisfets perquè no han trobat cap vehicle al que sancionar per incomplir la normativa de soroll. Per de la Torre, això mostra per un costat la conscienciació de la gent i per l’altre l’efectivitat del treball preventiu que s’està fent en els últims anys.

Per la seva banda, el cap dels Mossos d’Esquadra a L’Hospitalet, Josep Lluís Grasa, ha remarcat que dintre d’aquest dispositiu estiuenc posaran en marxa també, junt la Guàrdia Urbana i la Creu Roja, una campanya informativa adreçada especialment a la gent gran.
Segons Grasa, els Mossos informaran de tot allò relacionat amb els delictes i la seguretat que pot afectar especialment a la gent gran, mentre la Guàrdia Urbana s’encarregarà dels temes de civisme, convivència i trànsit, i la Creu Roja tindrà cura de la part de la campanya adreçada a informar a aquest col·lectiu dels problemes que poden tenir dins de la llar.



Quant al paper de la Policia Nacional, el seu cap a la ciutat, Federico Delgado, ha explica que la seva participació és un xic més limitada, degut a les competències més específiques que tenen assignades. En concret, Delgado ha comentat que sobre tot recolzen la Guàrdia Urbana i els Mossos quan en els dispositius entra en joc algun tema relacionat amb la Llei d’Estrangeria. També prenen part en operatius que incloguin tràfic d’estupefaents a gran escala.
Información tomada de LHDIGITAL 

No hay comentarios: