scroll foto noticias

barra de botones

martes, 19 de marzo de 2013


Miercoles 20, prueba de sirena de riesgo quimico en Hospitalet

A L'Hospitalet estan situades a l'Ajuntament, a Can Bori i al parc de Bellvitge

Dimecres, 20 de març, Protecció Civil provarà les sirenes de risc químic que existeixen a L’Hospitalet, dins del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat. També es realitzarà un simulacre d’allò que caldria fer en cas de fuita química.
Les sirenes de L’Hospitalet del Llobregat estan situades a l’edifici de l’Ajuntament, a l’escola d’Educació Especial Can Bori i al Parc Rambla Marina de Bellvitge. Aquestes sirenes sonaran dimecres 20 de març a les 11.00 h (inici alarma) i a les 11.10 h (fi alarma).
L’alarma sonarà a través de les sirenes instal•lades al territori, i consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada.


El so de les sirenes se sent en una àrea de 137 Km2. Cal que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es tanqui a l’edifici més proper, tancant portes i finestres fins a la finalització de l’avís. 

També és molt important no anar buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència.Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l’interior del vehicle.
Cal recordar que en cas de trobar-se a dins un edifici potser no se sent el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior dels edificis. Información tomada de LHDigital
 

No hay comentarios: