scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 14 de marzo de 2013


L’alcaldessa, Núria Marín, mostra a la Comissió Territorial de la FEMP el seu desacord davant la reforma de Llei local que proposa el Govern central

Núria Marín ha participat avui en la reunió del Consell Territorial de la FEMP

L’alcaldessa de L’Hospitalet declara que, en el decurs de la reunió, “s’ha posat de manifest el desacord del municipalisme sobre la llei estatal de reforma de l’Administració local”
La Comissió Territorial de la FEMP ha acordat facultar la Junta de Govern per convocar una assemblea extraordinària d’alcaldes i alcaldesses per manifestar el desacord amb la llei

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha assistit avui, en funció de les seves noves responsabilitats com a membre del Consell de Govern de l’Executiva de la FEMP, a la reunió del Consell Territorial de la FEMP a Madrid, on s’ha tractat, entre d’altres qüestions, sobre l’avantprojecte de la nova Llei local que planteja el Govern central. 
informacion de la web del ayuntamiento 

Núria Marín ha mostrat el seu desacord amb la reforma que planteja el Govern de Madrid, ja que la considera totalment regressiva. Marín ha dit que “l’actual reforma no milloraria el funcionament de les administracions, ben al contrari, deixaria els ajuntaments com a gestors administratius sense capacitat de gestió de les polítiques públiques que arreu del país duem a terme, de servei de proximitat i de qualitat a la ciutadania”.

En acabar la reunió de la Comissió Territorial, l’alcaldessa ha manifestat que “la reunió d’avui ha posat de manifest la fortalesa del món municipalista, perquè tots els alcaldes i alcaldesses som conscients que els ajuntaments necessitem instruments per adequar les nostres administracions a la situació actual, i per això és imprescindible garantir un bon finançament de les arques municipals, però no buidar-les de competències, de serveis i de qualitat”.

En aquest sentit, la Comissió Territorial ha acordat facultar la Junta de Govern de la FEMP per tal que estudiï la possible convocatòria d’una assemblea extraordinària d’alcaldes i alcaldesses que podria reunir-se properament, amb l’objectiu de posicionar-se públicament i de forma unitària contra la llei de reforma de l’Administració local.

Marín ha afegit que la proposta de llei “suposa un canvi de visió dels ajuntaments, atempta contra la política de proximitat que fem a tots els pobles i ciutats i, per tant, no és un atac als ajuntaments sinó als mateixos ciutadans i ciutadanes, que veurien en els ajuntaments unes administracions sense eines ni capacitat per gestionar la dinàmica diària del seu municipi”. Marín ha afegit que “l’actual reforma pretén privatitzar serveis públics municipals i, per tant, perdríem valors democràtics”.

Marín ha subratllat en aquest sentit que “treure competències als ajuntaments no comporta millorar l’eficiència sinó senzillament allunyar els centres de decisió d’on esdevenen els problemes”, alhora que ha recordat que “els ajuntaments han demostrat en 30 anys de democràcia el bon servei realitzat a la seva ciutadania. És per això que no podem fer passes enrere en qüestions cabdals”.
Com a alcaldessa i nova membre del Consell de Govern de l’Executiva de la FEMP, Núria Marín ha assenyalat que la nova Llei local haurà de recollir una nova estructura de l’Administració local que eviti duplicitats, permeti l’estalvi sense pèrdua d’eficiència i estableixi clarament quines són les competències municipals i en garanteixi el correcte finançament. Per això, també ha reclamat com a prioritari per als municipis d’arreu de l’estat espanyol “la necessitat de trobar un finançament definitiu per a les administracions locals”.

No hay comentarios: