La moció presentada pel PSC va comptar amb el suport total d’ICV-EUiA i PxC i parcial del PP i CiU. La moció presentada per ICV-EUiA va comptar amb el suport de la resta de grups excepte de CiU que va votar en contra.
El tinent d’alcalde de Seguretat, Alfons Bonals, va defensar la moció argumentant que la pujada de les tarifes va en detriment de l’ús del transport públic i que això és negatiu per a la sostenibilitat i el medi ambient. En la mateixa línia, el portaveu d’ICV-EUiA, Alfonso Salmerón, va comentar que les pujades del preu del transport beneficien el vehicle privat i perjudiquen la classe treballadora, a més de ser negatiu per al medi ambient.
El regidor del PP, Senén Cañizares, i el portaveu de PXC, Daniel Ordóñez, van qualificar de demagogs a PSC i ICV-EUiA. Cañizares va afirmar que la pujada de tarifes no es decideix al Ple, sinó a l’ATM. “Ningú va votar, a l’ATM, en contra de la pujada”, va dir. Ordóñez va preguntar sobre què havien votat els consellers locals a l’ATM quan es van aprovar les noves tarifes.
Immersió lingüística
A instància dels grups d’ICV-EUiA i CiU i amb el suport del PSC va sortir endavant la moció que dóna suport als acords del Consell Educatiu de L’H amb relació a la immersió lingüística i contra els recursos judicials presentats per algunes famílies que sol•liciten ensenyament bilingüe per als seus fills.
El tinent d’alcalde d’Educació, Lluís Esteve, ha defensat la immersió com a un model eficaç, que fa que tots els alumnes tinguin competències tant en castellà com en català i que a L’Hospitalet ha actuat com a una forma de cohesió social. La regidora de CiU, Anabel Clar, ha afegit que les famílies que demanen una educació bilingüe són una minoria, un centenar a tot Catalunya. “El model educatiu català és un model d’èxit”.
Durant l’exposició d’aquesta moció, una part del públic assistent va aixecar cartells en pro del trilingüisme. La regidora del PP Sonia Esplugas va afirmar que la immersió no és un dret i í el bilingüisme i va demanar que es compleixin les sentències judicials. El portaveu de PxC, Daniel Ordóñez, va afegir que aquesta moció és una mostra més de com es vol fer arribar l’independentisme a les escoles.
Polítiques juvenils
El Ple també ha aprovat una moció presentada pels grups del PSC i d’ICV-EUiA mitjançant la qual es demana el compliment de la resolució que el Parlament de Catalunya va aprovar aquest estiu sobre polítiques contra l’atur juvenil. La moció ha comptat també amb el suport de PP i PxC i parcialment de CiU.
El text també insta el Govern de l’Estat a distribuir d’una manera justa entre les comunitats autònomes els recursos percebuts de la Unió Europea per a la posada en marxa aquest 2014 del Pla de garantia juvenil, que atengui les necessitats d’ocupació juvenil de les comunitats autònomes, per tal que puguin aplicar llurs propis programes, elaborats prèviament d’acord amb la realitat territorial.
Mesures contra les preferents
També a instància del PSC i d’ICV-EUiA, i amb el suport de CiU i PxC i el vot en contra del PP, l’Ajuntament ha aprovat una moció que exigeix que es faci justícia a totes les persones que han estat enganyades en la comercialització de participacions preferents i deute subordinat de caixes i bancs.
El text també insta el fiscal general de l'Estat perquè actuï en la determinació de responsabilitats pel possible frau en la comercialització d’aquests títols. La tinental d’alcalde d’Hisenda, Mercè Perea, va explicar que es reclama al Govern central que adopti diferents mesures en defensa dels titulars de participacions preferents i deute subordinat.
Nova llei de telecomunicacions
El Ple també ha aprovat les tres mocions presentades per CiU. Una de les mocions rebutja la Llei general de telecomunicacions del Govern espanyol. El regidor de CiU, Josep Lluís Pérez, ha explicat que aquesta llei limita les accions que es poden fer des dels municipis sobre la instal•lació d’antenes. “Els ajuntaments no podran fer comprovacions ni aplicar sancions sobre la instal•lació d’antenes”. La moció es va aprovar amb els vots favorables de PSC, ICV-EUiA i PxC
La segona moció aprovada es manifesta en contra de les mesures de cotització en matèria laboral aplicades pel Govern central. Segons el regidor de CiU, Jordi Monrós, “quan comencen a estabilitzar-se les cotitzacions després de la forta davallada del 2008, el Govern de l'Estat aplica un Reial Decret, sense consensuar-ho amb altres forces polítiques i sindicats, que vol recaptar més però que afecta negativament als treballadors autònoms”. Monrós s’ha referit, per exemple, a pagaments en espècies com ara xecs menjador o assegurances que ara hauran de tributar.
Una altra de les mocions de CiU que es van aprovar demana el restabliment del senyal de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País. PxC i PP han votat en contra.
Información tomada de L`H DIGITAL
No hay comentarios: