scroll foto noticias

barra de botones

viernes, 28 de febrero de 2014


Barcelona és la segona ciutat d'Espanya amb la factura de l'aigua més cara, segons l'OCU

Després de les contínues pujades que ha anat experimentant els darrers anys la factura de l'aigua, Barcelona s'ha consolidat com una de les ciutats més cares de tot l'Estat. Segons un estudi de les tarifes de 2014 dut a terme per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), els preus de la capital catalana només són superats pels de Múrcia. 

A l'estudi s'han analitzat les 54 capitals de província espanyoles, i s'hi constata que, si bé el cost fix de l'aigua a les ciutats catalanes no és el més car, la factura sí que esdevé de les més costoses de tot l'Estat. S'ha pres com a referència una llar amb un consum mitjà d'uns 175 m3, representatiu d'una família formada per tres o quatre membres. Vistes les variables, s'ha calculat que a Barcelona ciutat es paga una mitjana de 482 euros l'any. A Múrcia, que encapçala el rànquing i és, per tant, la ciutat més cara, s'hi paguen 501 euros l'any. Per sota d'aquestes dues ciutats hi ha, per aquest ordre, Palma de Mallorca (438 euros/any), Alacant (433 euros/any), Cadis (429 euros/any), Huelva (415 euros/any) i Sevilla (394 euros/any). 


Després de les ciutats andaluses i de Llevant, hi ha Tarragona, on la factura anual de l'aigua arriba als 379 euros de mitjana i Lleida, on s'hi paga 375 euros. El cost mitjà a Girona, en canvi, se situa al 34è lloc de la llista feta per l'OCU. Palència és la ciutat on el cost de l'aigua surt més econòmic, amb una mitjana de 145 euros l'any, seguida de Guadalajara (158 euros/any) i Sòria (168 euros/any). Aquests imports arriben a triplicar el que paguen els barcelonins pel mateix subministrament.
Información tomada de 20 MINUTOS

No hay comentarios: