scroll foto noticias

barra de botones

domingo, 11 de noviembre de 2012

Obre una clínica dental per a gent sense recursos a Barcelona

L'ONG Dentistes Sobre Rodes va inaugurar ahir al vespre al carrer Francisco Giner del barri de Gràcia, a Barcelona, un centre dental que atendrà de forma totalment gratuïta persones en risc d'exclusió social. Aquesta ONG, fundada l'any 2006, havia treballat fins ara en projecte solidaris a diversos països de l'Àfrica i Amèrica del Sud, però la crisi i les reiterades demandes els han fet plantejar-se obrir un centre solidari a Barcelona que es convertirà a partir d'ara en la seu de l'entitat. “Cada vegada que els voluntaris tornàvem a Catalunya ens preguntaven per què no muntàvem una clínica aquí”, ha explicat Andreu Sala, vicepresident de l'entitat.
La clínica inaugurada ahir, amb la presència de l'economista i activista de Justícia i Pau Arcadi Oliveres, té una part que funciona com a clínica normal, però amb una petita particularitat que, com explica Sala, la converteix en una clínica solidària: tots els pacients que hi van per fer-se un tractament saben que el 13% del que pagaran anirà destinat a cobrir el que costen els tractaments de la gent sense recursos. “Això no vol dir que els tractaments siguin més cars, sinó que baixaran els beneficis dels dentistes”, assegura Sala.
La selecció de la gent la faran en col·laboració amb Càritas i Creu Roja, però ja han garantit que atendran “tothom que justifiqui que no té recursos suficients”.
La clínica compta amb vint odontòlegs voluntaris que aniran rotant per poder atendre uns 600 pacients al mes.

Información tomada de El Punt Avui

No hay comentarios: