scroll foto noticias

barra de botones

miércoles, 2 de octubre de 2013


Els pressupostos de l'Estat destinen tres milions d'euros a l'AERI

Els diners que restaven encara pendents

L’Hospitalet rebrà l’any 2014 els tres milions d’euros pendents de l’AERI, el conveni marc signat entre l’Ajuntament de L’Hospitalet i el llavors Ministeri d’Habitatge per compensar les molèsties de les obres de l’AVE. El govern de l’Estat ha inclòs els tres milions als pressupostos de 2014 que es van presentar dilluns, 30 de setembre.
L’Ajuntament ha mostrat la seva satisfacció davant la inclusió en els pressupostos generals de l’Estat per al 2014 dels 3 milions d’euros destinats a l’AERI (Àrea Especial de Rehabilitació Integral) de L’Hospitalet. Aquesta quantitat quedava pendent del total de 17 milions d’euros acordats l’any 2008.
Els diners havien de compensar les molèsties causades per les obres del tren d’alta velocitat i s’adreçaven a la rehabilitació dels barris del Gornal, Bellvitge, Sant Josep, les Planes, Santa Eulàlia i la Torrassa.
L’alcaldessa, Núria Marín, ha manifestat en un comunicat que “és una molt bona notícia per a la ciutat que resol un deute pendent amb els veïns de L’Hospitalet que havien fet obres de rehabilitació a casa seva i encara no han rebut les subvencions econòmiques per part del Ministeri de Foment. Hem aconseguit entre tots que al final arribin tots els diners compromesos”

Davant la situació de crisi, l’any 2012 el Ministeri de Foment no va signar cap conveni d’assignació de l’AERI. El novembre de l’any passat, l’alcaldessa, Núria Marín, i els representants de tots els grups polítics municipals, es van reunir a Madrid per reclamar els diners de l’AERI pendents.
Precisament, en el darrer Ple municipal de setembre es va aprovar per unanimitat ratificar el conveni signat aquest estiu entre el Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de L’H, mitjançant el qual la ciutat rebrà del Ministeri de Foment un milió d’euros per abonar les subvencions als expedients pendents.
Els diners del programa AERI es destinen a fer obres de rehabilitació en comunitats de veïns i habitatges particulars.
Les comunitats i els particulars han pogut sol•licitar unes subvencions que en el cas dels espais comuns dels edificis són del 50% i fins a un màxim de 6.000 euros per cada habitatge o local de l’immoble, i en el cas de l'interior dels habitatges, del 30%, amb un màxim de 3.000 euros per habitatge.
En tots els casos, els veïns han avançat els diners que ara podran recuperar.
Información tomada de  LHDIGITAL

No hay comentarios: