scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 22 de mayo de 2014


La Fundació IMO revisa la vista als infants de famílies amb pocs recursos

Durant tres dies, a l'esplai Pubilla Cases-Can Vidalet


La Fundació IMO revisa la vista als infants de famílies amb pocs recursosMés d’un centenar de nens i nenes de L’Hospitalet, Esplugues i Cornellà se sotmeten aquests dies a un control oftalmològic gratuït gràcies al programa impulsat per la fundació IMO, a requeriment de Càritas.
L’objectiu de la campanya, que es realitza durant tres dies al Club Esplai de Pubilla Cases-Can Vidalet, és detectar possibles patologies i defectes de visió que puguin estar passant desapercebuts. Segons la doctora Aniken Bures, oftalmòloga de l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO), és molt important poder tractar les patologies oculars durant els primers anys de vida, ja que “és en aquest moment quan l’ull s’està desenvolupant, i si s’actua ràpid es poden evitar problemes futurs”. 

Ja fa més d’un any que la Fundació IMO i Cáritas van posar en marxa el programa Operació Visió, amb el que ofereixen tractament gratuït a persones sense recursos i amb patologies oculars severes i incapacitants com les cataractes o el glaucoma. Ara han ampliat el conveni per donar cobertura  als infants en risc d’exclusió, després de detectar molts casos de nens i nenes amb defectes de visió fàcilment corregibles i no tractats.

La Mireia Garcia, de la Fundació Catalana de l’Esplai explica que el projecte es va posar en marxa a proposta de Cáritas, que va suggerir implementar aquestes revisions periòdiques als centres d’esplai. “Els nens passen moltes hores als esplais, i, especialment quan es fa reforç escolar, és més fàcil detectar si hi ha un defecte de visió”.
Entre les patologies més habituals, tal i com ha explicat l’optometrista de l’IMO Elena Núñez, hi ha la miopia, i l’astigmatisme, tot i que també s’han detectat problemes d’estrabisme i ull gandul. “Els nens que estan bé, els tornarem a revisar d’aquí un any. En els casos en que hem detectat alguna cosa, els veurem en sis mesos”.
Un cop fetes les revisions, Cáritas es farà càrrec de cobrir el cost de les ulleres que puguin requerir alguns dels infants revisats, mentre que la Fundació IMO s’ocuparà de dur a terme qualsevol tractament quirúrgic que sigui necessari. 
Información tomada de L`Hdigital

No hay comentarios: