scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 8 de mayo de 2014


Jornada d'observació dels falcons hospitalencs, des de l'Hotel Porta Fira


Dissabte, 10 de maig, tindrà lloc l’activitat “Observem els falcons dins casa seva”. L’activitat es farà, a partir de les 11 hores, des del terrat de l’Hotel Porta Fira. Actualment, a l’edifici Realia, situat davant de l’hotel, hi viu una parella adulta de falcons que ha criat.


L’observació es realitzarà d’11 a 13 hores. Es podrà fer a ull nu o mitjançant prismàtics o telescopis terrestres, des del terrat de l’hotel. Per assistir-hi cal trucar prèviament al telèfon 93 448 73 72.

El falcó pelegrí és una au rapinyaire que es va extingir a la ciutat i que des de fa uns anys s’ha tornat a reintroduir gràcies a la tècnica del haching. Aquesta tècnica consisteix es posar caixes niu amb pollets en edificis alts i donar-los de menjar sense que percebin la presència humana. Segons la tècnica municipal de medi ambient, Mercè Alcázar, “la tendència és que quan es fan adults tornin al territori on s’han criat”.

Gràcies a aquesta tècnica una parella de falcons pelegrins porta ja dos anys criant a una caixa niu de la Torre Realia. L’any passat van tenir tres polles i enguany dos, que actualment tenen un mes.
Les altres caixes niu que hi ha a la ciutat es troben buides, si bé s’han pogut veure altres falcons a la ciutat. Fins i tot un s’ha vist a prop de la caixa niu de l’Hotel Hespèria.

El falcó pelegrí és l’animal més ràpid del planeta, capaç d’assolir els 300 km/h en una caiguda lliure en picat. A banda d’enriquir la biodiversitat al municipi, té una efecte dissuasori sobre coloms, gavians i cotorretes dins el seu territori. Mai ataca les persones, animals de companyia, ni ocells engabiats.
Segons Mercè Alcàzar, “si en els punts negres de coloms es poden comptabilitzar fins a 3.300 per quilòmetre quadrat, a la plaça Europa, on viuen els falcons, es comptabilitzen 7 coloms per quilòmetre quadrat”.
Información tomada de L`Hdigital 

No hay comentarios: