scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 3 de abril de 2014


Treballadors del Registre Civil de L'H, contra la possible privatització d'aquest servei

Treballadors del Registre Civil de L'Hospitalet s'han concentrat davant de la Ciutat de la Justícia contra la nova llei que vol aplicar el Govern central i que podria significar la privatització del Registre Civil. 
Aquesta nova llei fixaria un sistema de taxes per als tràmits del Registre Civil, que ara són gratuïts. Els treballadors s’han concentrat avui per mostrar el seu rebuig a aquesta nova llei, que també significaria que els Registres Civils passarien a mans del Col·legi de Notaris i que els treballadors serien traslladats o acomiadats.

Segons Vicente Navarro, secretari general del Sindicat de Treballadors de l’Administració de Justícia (STAJ), “la nova llei implica una privatització perquè es farà pagar per cada tràmit que es realitzi al registre com ara certificats de naixement o de defunció”. 
Segons els treballadors del Registre Civil, el de L’Hospitalet és un dels registres de Catalunya que més actes jurídics realitza. Se’n fan 14.000 cada any, 10.000 corresponen a certificats de naixement, defunció o a canvis de nom.

Amb la situació econòmica actual, la nova llei “dificultaria al ciutadà l’accés a un servei que fins ara és gratuït. Això podria provocar que molta gent preferís mantenir-se en situació irregular, per exemple, sense inscriure neixements o defuncions”, explica Vicente Navarro.

Des dels sindicats, s’adverteix que amb el canvi de llei es privatitzaria un servei essencial, que podria deixar-se en mans del Col•legi de Notaris. Per a Navarro. ”és bàsic que els treballadors de justícia portin el registre, ja que són independents”. A més, també es veu perillar el lloc de treball del personal que no sigui funcionari.

La nova llei de Justícia encara no ha entrat en vigor
Información tomada de L´HDIGITAL 

No hay comentarios: