scroll foto noticias

barra de botones

martes, 22 de abril de 2014


L'associació hospitalenca Indescat oferirà activitats al nou Centre de Promoció de l'Esport del Gornal

L’alcaldessa, Núria Marín, i Joan Porcar, president d’Indescat (Associació Catalana Clúster de la Indústria de l’Esport), han signat avui dimarts, 22 d’abril, un conveni de col•laboració pel qual Indescat, oferirà cursos de formació per a entitats esportives, formació no reglada per a empreses i col•lectius i seminaris.
També s’encarregarà de promocionar l’esport com a hàbit saludable entre la ciutadania. Una altra de les seves funcions serà oferir pràctiques a empreses als alumnes dels diferents cursos.
Indescat és un entitats que aplega a 50 empreses catalanes proveïdores d’equipaments esportius, instal•lacions, esdeveniments, etc. Fa quatre anys que es van constituir i es troben ubicats a L’Hospitalet, a la Granvia. L’associació es va crear perquè consideren que són moltes les empreses que treballen en el sector dels esports i que necessiten treballar plegades per promocionar-se. De fet, un 2’1% del PIB català el generen aquest tipus d’empreses.
L’alcaldessa ha dit que “malgrat el moment actual de dificultats, el sector de l’esport continua creixent. Per això, a L’Hospitalet estem fent un procés participatiu per impulsar sectors com l’esport, la cultura, la biomedicina, que creen llocs de treball i tenen capacitat de créixer en el futur”. Núria Marín ha afegit que “ en aquest cas treballarem plegats amb el clúster català de l’esport que aportarà els seus coneixements i la seva experiència per fer del Centre Europa Gornal un referent a Catalunya en àmbits no reglats amb l’esport i l’activitat física”.

El nou equipament Europa-Gornal
El Complex Municipal Europa Gornal albergarà l’Equipament Esportiu Municipal Gornal, el Centre de Formació per a Tècnics Esportius i el centre de formació Gornal Activa. Aquest equipament se situa entre els carrers de l’Aprestadora, de Narcís Monturiol i de Can Tries, al barri de Gornal. Actualment, l’estructura i les façanes de l’edifici ja estan del tot enllestides i es treballa en les instal•lacions interiors.
L’edifici disposa de prop de 14.000 metres quadrats repartits en un soterrani i tres plantes i ha tingut un cost d’uns 12 milions d’euros. L’Ajuntament sufraga el total del cost del centre esportiu, mentre que el Centre de Formació per a Tècnics Esportius i el centre de formació Gornal Activa els sufragaran, al 50 %, el consistori i la Iniciativa Urbana (Fons Feder).
L’equipament esportiu satisfarà les necessitats esportives i d’oci de la ciutadania i disposarà d’una oferta lúdica, recreativa, educativa, terapèutica i de socialització.
El poliesportiu, amb accés independent al carrer de Can Tries, disposarà d’una piscina coberta climatitzada, zona d’aigües (hidromassatges, bany de vapor i sauna), una pista poliesportiva coberta, una sala de gimnàstica i tres espais polivalents (amb la possibilitat de transformar-se en cinc sales). L’accés al centre es farà seguint el mateix criteri que en la resta d’instal•lacions esportives municipals, és a dir, amb quotes d’abonament i entrades per accedir-hi puntualment.

El centre de formació Gornal Activa acollirà serveis de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació i oferirà diversos espais a ciutadans, empreses i emprenedors. Entre altres serveis, oferirà orientació a la ciutadania, un centre integral de formació professional en el sector de les energies renovables i un centre d’atenció a emprenedors i autònoms (CREA), que donarà suport als treballadors autònoms i a les microempreses.
Información tomada de L`HDIGITAL

No hay comentarios: