scroll foto noticias

barra de botones

martes, 29 de enero de 2013


Bellvitge i Gornal volen que es millori l'accés a l'estació de Renfe


Davant el retard del soterrament de les vies, demanen que s'actuï d'immediat

Bellvitge i Gornal volen que es millori l'accés a l'estació de RenfeNo és un problema nou. Ja fa anys que els veïns de Bellvitge i el Gornal reivindiquen que s’instal•lin ascensors a l’estació de Renfe, situada en un soterrani amb una cinquantena d’esglaons. Els veïns esperaven que el soterrament de les vies acabés amb el problema d’accessibilitat. Davant el retard en el soterrament, reivindiquen una solució immediata.
Persones grans, gent que arrossega equipatge, persones amb problemes de mobilitat... Per a tots aquests col•lectius agafar el tren al baixador de Bellvitge-Gornal de Renfe suposa una gran dificultat o, simplement, un fet del tot impossible. Així ho ha explicat el president de l’Associació de Veïns de Bellvitge, Roque Fernández.

Per accedir a l’estació des de qualsevol dels dos barris cal baixar un llarg tram d’escales. Hi ha un elevador per a cadires de rodes, però els veïns afirmen que no s’ha fet servir mai i que Renfe no disposa de personal que ajudi a utilitzar-lo.
“Hi ha lloc per instal•lar ascensor o escales automàtiques. Fa molt de temps que hem fet aquesta reivindicació a Renfe i a Adif. Però no donen senyals de vida. No han complert amb el seu compromís”, explica Pedro Bergillos, membre de la Coordinadora d’Entitats del Gornal.

La darrera reunió entre veïns i Adif va ser al juliol. Des d’aleshores, l’entitat gestora de les línies de tren ha trencat el diàleg i no ha presentat cap projecte de millora.

L’Ajuntament de L’Hospitalet va aprovar el 2011 una moció sol•licitant la instal•lació d’ascensors a l’estació. El Consistori sí que té redactat un projecte de millora d’accés a l’estació, a l’espera que Adif decideixi actuar.

Tornarem a reactivar la reivindicació. Posarem pancartes. I si cal tallar la via, doncs la tallarem”, ha conclòs Roque Fernández.

No hay comentarios: