scroll foto noticias

barra de botones

miércoles, 9 de enero de 2013


L'Ajuntament no augmentarà l'IBI el 2013


Tampoc ho faran l'IAE o l'Impost de vehicles


L’Ajuntament de L’Hospitalet no augmentarà l’Impost de Béns Immobles del 2013. Altres impostos com ara l’IAE o el de vehicles tampoc es modificaran. Algunes de les taxes que sí que pugen s’incrementaran en un 2%, per sota de la inflació que s'ha apropat al 3%.
En temps de crisi, l’Ajuntament de L’Hospitalet ha decidit no augmentar un impost que afecta a la majoria de la ciutadania: l’IBI (Impost de Béns Immobles). Aquest impost es congela i es mantindrà com en el 2012.
L'IBI suposa, en molts casos, una important despesa econòmica per a les famílies que, a més, tenen una hipoteca. Davant la difícil situació econòmica que estem vivint, la tinenta d’alcalde d’Hisenda, Mercè Perea, ha dit que “el govern central ha pujat l’IVA i altres impostos que reverteixen negativament en la ciutadania. Des de l’Ajuntament hem decidit no pujar l’IBI”.
Perea ha afegit que “tampoc s’apujaran l’Impost d’Activitats Econòmiques o l’Impost Municipal de Vehicles que afecten a una part majoritària de la població de L’Hospitalet”.
El Ple municipal del passat mes de desembre va aprovar els pressupostos de la ciutat per al 2013. Els tributs es mantenen invariables i les taxes i preus públics s'apugen de mitjana un 4%. Perea ha volgut destacar "la pujada d'algunes taxes i preus públics que només serà del 2%, per sota de la mitjana. Estem parlant d’una pujada per sota de la inflació del 2013 ja que intentem que el ciutadà no vegi afectada encara més la seva economia en temps tan difícils com els actuals”.
Mercè Perea ha assenyalat que “malgrat la baixada dels ingressos que pateix l’Ajuntament, no hem tocat els serveis públics. Ans al contrari hem augmentat en un 45% les beques i els ajuts a menjadors.
Información tomada de LHDigital

No hay comentarios: