scroll foto noticias

barra de botones

martes, 5 de noviembre de 2013


Gran Via 2, primer centre comercial en connectar-se a una xarxa energètica de fred i calor

L’alcaldessa, Núria Marín, ha assistit aquest matí a l’acte de connexió del Centre Comercial Gran Via 2 a la Central de Generació d’Energies de la Zona Franca-Granvia, a través de Fira Granvia, edifici amb el que comparteix potència.

Gran Via 2 es converteix així en el primer gran centre comercial de Catalunya que s’alimenta directament d’una central energètica de generació de fred-calor. L’objectiu es ser energètica i econòmicament més eficient i reduir les emissions de CO2.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha dit que “aquest és un exemple que hi ha serveis i equipaments que s’entenen des d’una perspectiva conjunta, metropolitana, i en aquest sentit hem de continuar fent les nostres ciutats més fortes, competitives i sostenibles”. L’alcaldessa ha destacat també que “l’economia verda i l’eficiència energètica, les smart cities, són un dels eixos fonamentals per al desenvolupament econòmic de la nostra ciutat per als pròxims anys”.

El Centre Comercial Gran Via 2 s’ha connectat amb una canonada d’aigua a la central de Fira per satisfer les necessitats del centre en relació amb la refrigeració. La central de Fira pot produir aigua calenta i freda a partir de l’electricitat generada en la central de biomassa (restes de vegetació procedents bàsicament de les podes dels municipis de l’àrea metropolitana) ubicada en la Central de Generació d’Energies de la Zona Franca-Granvia.

La Central de Generació d’Energies de la Zona Franca-Granvia dóna també servei a altres instal•lacions, com hotels i altres equipaments comercials de l’eix de la Granvia, i a les empreses i organismes del clúster biomèdic de Bellvitge, el parc de recerca biomèdica de L’Hospitalet.


Información tomada de L-H.CAT

No hay comentarios: