scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 21 de junio de 2012

El president del Banc Central Europeu premia l'escola Xaloc de l'Hospitalet de Llobregat

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha lliurat aquest dimecres el Premi d'estudiants de la generació euro a 13 col·legis europeus, entre ells l'escola Xaloc de l'Hospitalet de Llobregat

Al lliurament del premi, a la qual també han assistit els governadors dels bancs centrals nacionals, Draghi ha recordat als estudiants de Batxillerat: "Sou la primera generació que ha crescut amb l'euro i no heu vist les monedes anteriors com el marc alemany, la lira o la dracma". "I espero que no les torneu a veure", ha dit Draghi amb molt sentit de l'humor a la seu central de l'entitat monetària.


Els 13 col·legis dels equips guanyadors procedien d'11 països diferents de la zona de l'euro: Àustria, Bèlgica, Finlàndia, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Holanda, Portugal, Eslovàquia, Eslovènia i Espanya (2). "Els estudiants han guanyat un viatge a Europa Park al sud d'Alemanya, un dels més grans parcs temàtics d'Europa", informa el BCE en un comunicat.
En diverses proves eliminatòries els estudiants europeus van haver de pronosticar la decisió del consell de govern del BCE sobre els tipus d'interès al març i juny. Els estudiants, ajudats pels seus professors d'Economia, van haver de realitzar primer un test, després una redacció i finalment una exposició oral per argumentar la seva resposta sobre els tipus d'interès davant d'un jurat d'experts en banca central.
El professor d'Economia de Xaloc, Javier Pifarré, ha explicat que es va ensenyar als alumnes "per on anaven els trets" a través de material de premsa i didàctic, sempre en hores extraescolars. El Premi d'estudiants de la generació de l'euro és una competició entre alumnes de secundària de la zona de l'euro, que va ser creada conjuntament a l'octubre de 2011 pel BCE i els bancs centrals nacionals. En total van participar en el concurs 200 col·legis de la zona de l'euro, més de 1.800 alumnes d'entre 16 i 19 anys d'edat. Només 50 escoles van quedar finalistes en la tercera ronda final.

Informacion de lamalla.cat

No hay comentarios: