scroll foto noticias

barra de botones

lunes, 25 de junio de 2012

Dos asociaciones de vecinos..... en Bellvitge.

La crisi originada per les discrepàncies de criteri en el cas del CAP de la rambla de la Marina ha deixat un altre esquinçall pel camí. El grup de veïns que va presentar una candidatura alternativa en l’assemblea de l’associació de veïns -i que van denunciar un seguit d’irregularitats- ha decidit constituir una altra associació, per considerar que la tradicional està massa “polititzada”.
Aquests veïns, que van propiciar que per primera vegada a la història l’assemblea veïnal de Bellvitge no hagués d’escollir una sola junta, de consens, ja han començat els tràmits administratius per constituir una nova associació. La portaveu, Esther Gómez, ha explicat que les desavinences en l’estratègia a seguir arran del tancament i posterior ocupació del CAP de la Marina “van generar també una lluita de poder per prendre el control de l’associació de veïns”, motiu pel qual s’han engrescat a tirar endavant una nova entitat veïnal que “ofereixi als veïns de Bellvitge una opció més participativa i més oberta”.


El principal punt de l’ideari de la nova associació de veïns de Bellvitge serà evitar les ingerències polítiques, de tal forma que qualsevol veí, a banda de les seves idees polítiques, pugui tenir cabuda, en un clima de respecte mutu. “No volem tenir cap mena de vinculació amb cap partit polític i refusem qualsevol interferència política perquè volem que la nostra prioritat sigui solucionar els problemes del barri, que en temps de crisi són molts”.
La nova associació de veïns de Bellvitge té previst presentar els estatuts en les pròximes setmanes. Estarà presidida per Ana María Ramírez, que es va presentar una candidatura a l’assemblea de l’associació històrica, i cobrarà una quota simbòlica. Els seus promotors confien aconseguir el suport inicial de 300 veïns. De moment, la seva via de contacte és un perfil a facebook.
Altres prioritats són el treball d’assistència social, potenciar el voluntariat, col·laborar amb les associacions d’afectats per les hipoteques, la igualtat de gènere i la protecció de les dones víctimes de violència masclista i també reivindicar el manteniment de l’ecosistema de la zona agrícola de Cal Trabal. Esther Gómez ha assenyalat que “totes les entitats i ciutadans particulars que estiguin involucrades en aquestes lluites tindran el nostre suport”.
Informacion tomada de Digital-h.cat

1 comentario:

  1. Creo que se va a debilitar el barrio de Bellvitge, les pasara como al Gornal que tienen más asociaciones de vecinos que vecinos......Aunque la idea es buena, pero se debería fortalecer la que ya existe.
    Es solo una opinión

    ResponderEliminar