scroll foto noticias

barra de botones

viernes, 6 de junio de 2014


Les primeres proves de la L9 a L'Hospitalet es realitzaran a partir de l'octubre

Información tomada de L`H DIGITAL
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat que a partir de l’octubre es començaran a fer les primeres proves de la L9 a L’Hospitalet. El conseller ha confirmat que la nova línia, entre Zona Universitària i aeroport/Zona Franca, començarà a funcionar el primer trimestre de 2016.

Santi Vila i el president de la Generalitat, Artur Mas, han visita el túnel de la L9 i alguna de les estacions que ja gairebé estan enllestides. En aquests moments es treballa en la instal•lació de les vies i les catenàries entre Zona Universitària i l’aeroport i la Zona Franca. Aquest tram, de 20 quilòmetres, compta amb 15 estacions, 5 d’elles a L’Hospitalet.

Aquest tram ha estat molt reclamat per les administracions locals i pel sector econòmic. És un tram que, a més d’unir amb l’aeroport, també dóna accés a àrees de gran activitat econòmica com Mercabarna o Fira de Barcelona a Granvia L’H.

Les estacions de la L9 a L’Hospitalet seran Collblanc, Torrassa, Gornal, Europa Fira i Fira. A plaça Europa la línia 9 del metro es bifurca. La L10 va capa a la Zona Franca i la L9 finalitza a l’aeroport.

La línia 9 del metro havia de començar a funcionar el 2014. L’Ajuntament de L’Hospitalet ha criticat en múltiples ocasions el retard d’aquesta important obra.

Un cop es posi en funcionament el nou tram de la L9 encara quedarà per realitzar el tram central de la línia que ha d’unir la Zona Universitària a la Sagrera. En aquest tram encara hi ha 4 quilòmetres per excavar. Les obres estan
aturades i no hi ha pressupost per continuar-les.

No hay comentarios: