scroll foto noticias

barra de botones

sábado, 14 de junio de 2014


La L9 del metro podria funcionar pel Congrés de Mòbils del febrer de 2016

Información tomada de L`H DIGITAL

La línia 9 del metro ha estat un dels grans projectes reivindicats tant per empresaris com per la ciutat de L’Hospitalet. L’alcaldessa ha insistit en la importància d’aquest tipus d’infraestructures “per apostar pel desenvolupament econòmic i social de L’Hospitalet”. Vila ha anunciat que "es farà tot el possible perquè la línia 9 ja funcioni al febrer del 2016,  coincidint amb la celebració del Congrés de Mòbils"


De la seva banda, el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, s’ha referit a les línies del seu departament envers al desenvolupament de noves infraestructures amb especial atenció a L’Hospitalet i el Baix Llobregat.  Ha destacat la importància “d’equilibrar el desenvolupament d’infraestructures i el respecte per l’entorn” Ha posat com a exemple el Delta del Llobregat.  Segons Vila, “el departament vol garantir aquest equilibri, unir-nos per crear feina i futur, però sense cometre els errors de la dècada passada del boom immobiliari”. Ha posat en valor, pel que fa a la línea 9, “l’excel•lent enginyeria dels sistema dels túnels, i l’arquitectura de les estacions” Després dels problemes de finançament “no es podien deixar enterrats 4.000 milions d’euros”.”



Segons Marín més enllà de la línia 9 del metro, hi ha d’altres infraestructures vitals com ara “el túnel ferroviari al pas per L’Hospitalet i per tant la millora de rodalies per tal de guanyar competitivitat econòmica en una àrea plena de potencialitats com és l’entorn de la Granvia. Per això, és també prioritària l'execució de la segona transformació de la Granvia, amb el soterrament del tram que va de la plaça d’Europa al riu Llobregat, sobre el qual ja estem fent el pla director i és un dels 10 plans estratègics econòmics de Catalunya”.

L’Hospitalet és la segona ciutat receptora de llocs de treball, segons l’alcaldessa “se n’han creat 80.000, que s’han de cuidar i protegir”. Marín s’ha referit també a“la millora de l’estació de tren de Bellvitge. Per part del Ministeri, hi ha partida econòmica per fer-la, però en aquests moments encara no hi ha cap calendari”.


Finalment, el conseller ha volgut recordar que “no ho podem fiar tot a les infraestructures sinó que és el moment de l’ordenació del territori”.


Un cop finalitzada la conferència alguns dels assistents han pogut mostrar les seves inquietuds de forma directa al conseller com ara la manca de consens constitucional o l’agraïment per l’interès mostrat per Vila per la ciutat de L’Hospitalet.

No hay comentarios: