scroll foto noticias

barra de botones

viernes, 5 de octubre de 2012

Más policías desde 1 de octubre de 2012

A l’acte de presentació del nou servei de la policia local, que ha tingut lloc a la plaça Espanyola, hi han assistit l’alcaldessa, Núria Marín; el tinent d’alcalde de Seguretat, Convivència i Civisme, Alfons Bonals; el regidor del Districte II, Jesús Husillos, i els agents que integren el servei.

El nou dispositiu el formen 24 agents, 2 caporals, 1 sergent i 1 subinspector i presta servei de dilluns a divendres, en horari de matí (de 9.30 a 13.30 hores) i de tarda (de 16 a 20 hores) amb l’objectiu de cobrir bona part de l’horari comercial, social i econòmic de la ciutat.

Per a l’alcaldessa, “amb aquest nou servei de proximitat, l'Ajuntament impulsa les patrulles a peu i incrementa la presència policial al carrer. El principal objectiu és reforçar la seguretat objectiva i subjectiva als nostres barris per mitjà de la presència i la visualització dels agents, que donen suport i confiança a la ciutadania i als comerciants”.

En l’últim any, els delictes i les faltes a L’Hospitalet han deixat una dada positiva: un descens del 5%, una millora que cal d’atribuir a la voluntat política de la Conselleria i de l’Ajuntament, a l’increment de recursos i a una major coordinació política i policial. “Però aquesta dada objectiva —ha explicat Marín— “l’hem de contraposar a la de la percepció negativa que tenen els que continuen pensant que la ciutat podria ser més cívica i més segura. Continuen pensant que hem de fer més esforç, que hem de destinar-hi més recursos, que hem de coordinar-nos més. Precisament en aquesta línia s’emmarca aquest nou servei de proximitat”.

La policia de proximitat representa una renovació quant a la forma tradicional d’actuació policial. Els agents coneixen les necessitats dels ciutadans a peu de carrer, escolten les demandes o peticions i duen a terme les possibles actuacions que se'n derivin. Aquest coneixement del barri els permet actuar sobre les causes i no exclusivament sobre els símptomes i, fins i tot, anticipar-se als problemes. “Volem que aquests agents siguin referents per a la comunitat. Uns agents a qui les associacions de veïns i els comerciants coneguin pel nom i que estiguin al corrent de totes les problemàtiques del barri, les canalitzin i en facin el seguiment”, ha emfatitzat l’alcaldessa.

Aquests equips de proximitat se sumen als efectius de la Guàrdia Urbana que de forma ordinària presten el seu servei a L’Hospitalet.
Informacion tomada de la pagina del Ayuntamiento

No hay comentarios: