scroll foto noticias

barra de botones

miércoles, 29 de enero de 2014


Marín demana a la ministra de Foment una reunió sobre el soterrament de les vies

Visita d'Ana Pastor a la remodelada estació de L'H

L’alcaldessa, Núria Marín, ha demanat a la ministra de Foment, Ana Pastor, una entrevista per explicar-li la necessitat urgent de soterrar les vies de rodalies per a la millora econòmica de L’H i l’Àrea Metropolitana. La petició l’ha realitzat personalment durant la visita de la ministra a la remodelada estació de L’Hospitalet.

“El soterrament de les vies de rodalies és de vital importància per a L’Hospitalet i per a l’economia de l’Àrea Metropolitana i de Catalunya. Sabem que ens trobem en un moment complicat però cal prioritzar obres com aquesta que generarà ocupació i riquesa i que és estratègica per millorar la mobilitat de l’Àrea Metropolitana”. Aquest és el missatge que l’alcaldessa, Núria Marín, vol transmetre a la ministra de Foment Ana Pastor. 

  • Marín demana a la ministra de Foment una reunió sobre el soterrament de les vies
La ministra ha comunicat a l’alcaldessa que programarà l’entrevista, que serà la primera sobre aquest tema que mantindran.


Millorar l’accessibilitat de l’estació de L’H

Ana Pastor ha visitat l’estació de rodalies de L’Hospitalet que ha estat remodelada. Una de les accions que s’ha realitzat és la millorar de l’accessibilitat. L’estació compta ara amb escales automàtiques i ascensor per accedir a les vies. “Millorar l’accessibilitat és molt important, sobre tot per a la gent gran i per a les persones amb discapacitat”, ha explicat la ministra.

Les obres de l’estació també han ampliat les andanes, que ara tindran 6 metres d’amplada, per millorar la seguretat.

La inversió del ministeri en les obres de l’estació de rodalies Renfe de L’Hospitalet ha estat d’11,1 milions d’euros. A més del pas soterrani adaptat, també s’han realitzat obres a les vies per millorar la capacitat operativa. Ara l’estació disposa de 19 vies, 2 d’elles generals, 10 de terminal i 7 per a feines de manteniment.

L’estació de L’Hospitalet registra un moviment de 205 trens que passen per l’estació i 314 que tenen el seu origen i final. 


El baixador de Bellvitge, en els plans futurs

La ministra de Foment ha parlat també de la construcció del nou baixador de Bellvitge-Gornal, molt reivindicat pels veïns. Ana Pastor ha dit que aquesta actuació forma part del pla d’obres a rodalies que s’ha pactat amb la Generalitat. La ministra no ha dit, però, quan està prevista l’actuació. 

L’alcaldessa, Núria Marin, ha afegit que hi ha altres actuacions importants relacionades amb el transport que estan en marxa. D’una banda, les obres d’accessibilitat de l’estació del metro de Rambla Just Oliveras. La segon obra, de molta més magnitud i molt important per la ciutat és la línia 9 del metro. “És important que s’hagin tornat a posar en marxa les obres d’aquesta línia i que estigui previst que estiguin finalitzades el 2016”.
Información tomada de L´HDIGITAL

No hay comentarios: