scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 6 de junio de 2013


Primera pedra del nou tanatori de la Remunta

L'empresa Àltima es farà càrrec del 100% de la inversió

L’empresa Àltima construeix a l’àrea de la Remunta un nou tanatori. El nou equipament s’ubica als terrenys que queden delimitats per les vies de Renfe, el carrer Álvarez de Castro i la Ronda de Dalt. Àltima invertirà més de 8 milions d’euros en la seva construcció. 
El nou tanatori de L’Hospitalet estarà acabat a finals del 2014, segons han manifestat els responsables de l’empresa Àltima durant l’acte de col•locació de la primera pedra. Les obres formen part del desenvolupament del sector de l’antiga caserna de la Remunta. Una actuació urbanística que afecta unes 10 hectàrees, amb usos residencials, comercials i equipaments diversos, com ara una escola bressol el mateix tanatori.


El nou tanatori ha estat dissenyat pels arquitectes Ribas & Ribas. Comptarà amb un total de 7.000 metres quadrats de superfície, dues plantes soterrànies i tres plantes més en alçada. Pel que fa als serveis, oferirà sis sales de vetlla i una gran espai de cerimònies amb capacitat per a 230 persones. Segons Josep Ribas, arquitecte de Ribas& Ribas, l’edifici “s’aixecarà tenint molta cura dels costos, però amb bons materials”.
A l’acte de col•locació de la primera pedra ha assistit l’alcaldessa, Núria Marín que ha destacat que la transformació de la Remunta serà una realitat gràcies a les inversions públiques i privades.
L’alcaldessa Núria Marín creu que “tot i la difícil situació econòmica que viu el país, el sector privat veu amb bons ulls invertir a L’Hospitalet”. Aquest fet ho demostra la futura construcció de quasi 800 pisos en aquest sector de la Remunta, dels quals, 478 seran de protecció oficial.
En aquests moments a la ciutat existeix un únic tanatori. A més del nou servei a la Remunta, també s’està construint un tercer tanatori a Santa Eulàlia.
El pla de remodelació de la Remunta
Actualment, a l’àrea de la Remunta hi ha en construcció una promoció amb 108 pisos de protecció, aviat se’n començarà a construir una altra, també de protecció, de la mateixa promotora, i el 22 de juny s’obrirà al públic el parc, coincidint amb les festes del barri del Centre. Recordem que aquest projecte preveu també ampliar el parc de Can Buxeres.
Entre els mesos de setembre i octubre s’adjudicaran les obres de la segona fase, que començaran abans que acabi l’any, i que preveuen la construcció del nou pas sota les vies del tren, la reordenació del ramal de la sortida de la ronda i l’enjardinament d’aquesta zona, entre les vies i la ronda. Unes obres que es faran al llarg d’uns sis mesos i que suposaran una inversió d’1.500.000 euros. Pel que fa a l’escola bressol, el projecte executiu estarà enllestit a final d’any.
Información tomada de LHDIGITAL 

No hay comentarios: