scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 6 de junio de 2013


L'Hospitalet té 32 càmeres més de videovigilància

Ja n'hi havien 5 a l'Avinguda de Femades

Nou punts de la ciutat disposen de 32 noves càmeres de videovigilància per tal de prevenir la inseguretat ciutadana al carrer. Durant la darrera Junta Local de Seguretat es va acordar la idoneïtat de la instal•lació per tal de vetllar per la seguretat, la convivència i el civisme
Els punts on es troben aquestes càmeres són la Rambla Just Oliveras, la plaça Lluís Companys, els voltants del metro de Collblanc, la plaça Espanyola, els voltants del Parc de La Torrassa, l’entorn del metro de Santa Eulàlia i carrer Pareto, la zona dels Blocs de La Florida, l’entorn de l’Avinguda Severo Ochoa, els voltants del mercat dels Ocellets i la plaça de la Llibertat.
L’alcaldessa de la ciutat, Nuria Marín, ha explicat que “la seguretat, el civisme i la convivència són prioritaris pel govern. Ho estem treballant conjuntament amb els veïns i amb els cossos policials. Pretenem treballar la prevenció, sobretot en els punts de més afluència de gent per dissuadir en actes incívics. Es tracta de donar un pas més per donar tranquil•litat als ciutadans”.

En referència a la possibilitat d’instal•lar més càmeres en el futur, Marín ha assegurat que “de moment no està previst però no ho descartem, si es considera necessari en d’altres punts de la ciutat”
De la seva banda, Francesc de la Torre, cap de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, s’ha referit a les càmeres de la zona de Femades i n’ha fet “una valoració positiva dels seu funcionament perquè els fets delictius a la zona han disminuït. Les càmeres han complert la seva missió de dissuasió. Hi ha hagut tres o quatre actes delictius on hem utilitzat les gravacions”.
Amb aquestes, ja són 37 les càmeres instal•lades a la ciutat. Durant la darrera Junta Local de Seguretat de L’Hospitalet, on van assistir l’alcaldessa Nuria Marín, i l’exconseller d’Interior, Felip Puig, es va acordar la instal•lació de càmeres a diferents punts de la ciutat.
La Comissió de Control de Dispositius de Videovigilànica de Catalunya, que depèn del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya, va emetre un informe favorable. L’Ajuntament va convocar i licitar el concurs per executar la proposta, Aquest òrgan té per objectiu vetllar per garantir el dret a la privacitat, la intimitat i la imatge dels ciutadans.
Les imatges es visionen al Centre Integral de Gestió de la Mobilitat de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, i disposarà de les gravacions durant 30 dies, segons disposa la llei vigent.
El cos de les noves càmeres ha estat de 247.000€. Des del 2010, que ja funcionen les dels voltants de l’avinguda Famades amb avinguda del Carrilet pels incidents detectats amb joves a la sortida de les discoteques de Cornellà.
Els veïns, a favor
Els veïns de Pubilla Cases s’han mostrat partidaris de la instal•lació d’aquestes noves càmeres. Eugènia Menéndez ha assegurat que “jo estic content perquè a mi m’han tret la bossa varies vegades”.
En Manuel Ruiz viu a l’Avinguda Severo Ochoa, just davant d’una de les càmeres i afirma “estic encantat perquè aquí hi ha molt soroll i baralles. Les càmeres poden servir perquè la gent surti més tranqui.lla de casa”.
A la Manuela Colom, li sembla “molt bé que s’instal•lin perquè al barri hi ha molt inseguretat”. Per últim, Juan Martínez explica que “creen seguretat perquè si et passa alguna cosa la pots demostrar”
Información tomada de LHDIGITAL

No hay comentarios: