scroll foto noticias

barra de botones

lunes, 10 de junio de 2013


L'Oficina Municipal d'Habitatge tramita noves ajudes públiques al lloguer

La Generalitat ha obert una partida de 22 milions per col·lectius sense recursos a tot Catalunya

L’Oficina Municipal d'Habitatge serà l’encarregada de tramitar a L’Hospitalet la línia d’ajuts al lloguer –de 22 milions d’euros en el conjunt de Catalunya- que ha obert la Generalitat per atendre famílies i particulars sense prou recursos per fer-hi front. 
L’objectiu és prevenir l’exclusió social en l’àmbit de l’habitatge. De fet, el Govern ha assenyalat com a col·lectius prioritaris les persones grans de més de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 65%, joves d’entre 22 i 35 anys amb fills o familiars al seu càrrec, dones víctimes de violència de gènere, famílies monoparentals, i famílies nombroses, entre d’altres.

Aquestes prestacions econòmiques sern d’un mínim de 20 auros fins a un màxim de 200 euros, segons els ingressos de la unitat de convivència (totes les persones que viuen en un mateix domicili) i el lloc de residència. Una altra condició per accedir-hi és que la quota de lloguer no superi els 600 euros mensuals. Igualment, serà requisit indispensable haver residit a Catalunya en els últims 5 anys i estar empadronat en els muncipis respectius des de fa dos anys.


Feia tres anys, que la Generalitat no obría aquesta línia d’ajuts al lloguer, amb la qual cosa es calcula que altres 11.000 famílies a tot Catalunya se’n podran beneficiar.
L’Oficina Muncipal de l’Habitatge, emplaçada al carrer Llobregat, a la Torrassa, farà la tramitació dels expedients. La seva directora, Pepa Gásquez, ha declarat que “a hores d’ara hi ha moltes famílies que a causa de la crisi no poden fer front a les quotes del lloguer del seu pis i, per tant, aquesta ajuda els hi serà del tot necessària”.

El període per presentar sol·licituds finalitzarà l’u de juliol. Cada família o unitat de convivència haurà de presentar una documentació específica per justificar la concessió d’aquests ajuts. L’Oficina Municipal d’Habitatge revisarà la documentació i, una vegada estigui completa i validada, tramitarà els expedients a la Generalitat, que serà qui concedirà la quantitat corresponent. La previsió és que els ajuts concedits es comencin a percebre en un termini aproximat d’un mes i mig. La prestació s’atorgarà durant un termini d’un any, amb perspectiva de poder renovar-la fins a quatre.

“La Generalitat entén que la situació de moltes famílies és crítica i, per tant, les ajudes s’han de rebre amb urgència per evitar que les famílies acumulin quotes impagades”, ha indicat Pepa Gásquez.
De moment, l’Oficina Municipal d’Habitatge ha completat 125 expedients de famílies de L’Hospitalet que necessiten l’ajut de la Generalitat per poder pagar el lloguer.
Información tomada de LHDIGITAL 

No hay comentarios: