scroll foto noticias

barra de botones

viernes, 10 de octubre de 2014


Comencen a muntar-se els trens de la L9 del Metro


Les primeres proves de circulació de combois per la línia 9 es realitzaran entre les estacions de Mas Blau, al Prat, i la terminat T1 de l'aeroport. El pròxim mes de gener, els trens circularan per L'Hospitalet, concretament entre Cornellà i Zona Universitària. Posteriorment realitzaran tot el trajecte del tram de la L9 que s'obrirà el 2016: el tram que va de Zona Universitària a l'Aeroport de Barcelona.

Es dóna el cas que els combois de la línia 9 circularan sense conductor i, per tant, necessiten un període de proves més llarg. En concret, les proves de circulació de combois per les vies de la línia 9 es perllongaran durant un any.

La línia començarà a funcionar a principis de 2016, coincidint amb la celebració del Mobil World Congrés. Aquest tram, de 20 quilòmetres, compta amb 15 estacions, 5 d’elles a L’Hospitalet. Les estacions de la L9 a L’Hospitalet seran Collblanc, Torrassa, Gornal, Europa Fira i Fira. A plaça Europa la línia 9 del metro es bifurca. La L10 va capa a la Zona Franca i la L9 finalitza a l’aeroport.

El tram ha estat molt reclamat per les administracions locals i pel sector econòmic. És un tram que, a més d’unir amb l’aeroport, també dóna accés a àrees de gran activitat econòmica com Mercabarna o Fira de Barcelona a Granvia L’H.


La línia 9 del metro havia de començar a funcionar el 2014. L’Ajuntament de L’Hospitalet ha criticat en múltiples ocasions el retard d’aquesta important obra.


L'alcaldessa destaca que és una infraestructura estratègica

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha valorat molt positivament les proves que a partir de la setmana vinent es faran al tram d’L9 del Metro.

Núria Marín ha destacat que aquest tram de l’L9 és una infraestructura estratègica per a L’Hospitalet, la resta de l’àrea metropolitana i Catalunya. "Aquest tram uneix l’aeroport amb el recinte firal de L’Hospitalet, un dels motors econòmics de la ciutat i de Catalunya, i amb el centre de Barcelona”. L’alcaldessa ha recordat que “és un projecte prioritari reivindicat pel teixit empresarial i social com a inversió de futur”. 

L’L9, segons l’alcaldessa, “contribuirà al desenvolupament econòmic de la plaça d’Europa i del recinte firal Granvia L’Hospitalet, seu del Mobile World Congress, un esdeveniment excepcional que cada any aplega més visitants”.

No hay comentarios: