scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 12 de diciembre de 2013


Més seguretat al metro durant la nit

 Des del mes d'abril la Guàrdia Urbana conjuntament amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha posat en marxa un nou dispositiu centrat a garantir la seguretat i la convivència a l'interior del metro durant les nits i la matinada.

La iniciativa forma part del conjunt de mesures que s'estan duent a terme per anticipar-se als fenòmens i evitar que determinades activitats delictives o incíviques arrelin en indrets puntuals de la ciutat. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana treballa perquè els transports públics de Barcelona no en quedin al marge
.
Dispositius nocturns al metro

Amb motiu de les diverses ampliacions dels horaris de servei de metro que s'han anat fent els darrers anys, ha augmentat l'ús d'aquest servei als vespres i a les nits, especialment durant el cap de setmana.
Aquest fet ha portat la Guàrdia Urbana a dissenyar un servei específic al suburbà conjuntament amb TMB per tal de reforçar la cobertura durant la franja nocturna al metro i augmentar la presència dissuasiva policial a les diverses línies de la ciutat durant les darreres hores de servei, i les primeres de la matinada.

Els objectius són augmentar la percepció de seguretat en hores de menys afluència de passatge; reduir les oportunitats per a la comissió de delictes; detectar situacions de risc per a menors, i facilitar la tasca de protecció i comunicació als seus respectius tutors, i el compliment de la Llei ferroviària i el Reglament de viatgers i el de les ordenances municipals.

Els operatius es planifiquen periòdicament de dilluns a diumenge, a partir de les 22.30 hores de la nit fins a l'hora de finalització del servei, i a primera hora del matí. En el dispositiu hi prenen part les unitats nocturnes de la Guàrdia Urbana (UNOS i UNOC), vigilants de seguretat de metro i un coordinador de la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de Metro (USPC).


Els efectius reforcen les estacions més properes en aquells punts on es concentren locals d'oci nocturn per evitar la presència de furtadors i garantir la seguretat, la convivència i el civisme dins el metro també durant aquestes franges. Els agents duen a terme la vigilància a les estacions més concorregudes de manera especial i també als principals intercanviadors, com ara Diagonal, La Sagrera i Catalunya.

En els primers vuit mesos de funcionament d'aquest dispositiu s'han fet 370 accions conjuntes a diferents estacions de la xarxa de metro, 184 de les quals s'han fet des de les 22.30 hores fins al tancament del metro, i 187 entre les 5.00 i les 5.30 hores de la matinada.

D'aquestes, 191 s'han fet als passadissos d'enllaç, on es concentra un volum més gran de passatgers, i les 179 restants s'han dut a terme als vestíbuls i les andanes d'estacions.

Durant aquest període s'han tramitat un total de 1.015 denúncies administratives contra passatgers per actuacions incíviques que suposen infraccions del reglament o la llei ferroviària, com ara entrar a la zona de vies, alteració de l'ordre, molèsties a la resta de passatge, embrutar instal·lacions, fumar, no portar cap títol de viatge o portar gossos no autoritzats.

Información tomada de LA VANGUARDIA



No hay comentarios: