scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 7 de febrero de 2013


Nova aplicació per a mòbils per saber la freqüència dels autobusos d'AMB


L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha posat en marxa el nou servei AMBtempsbus per a web, smartphones i tauletes, que permet conèixer, en tot moment, el temps d’espera per a qualsevol autobús en les línies metropolitanes. Ja s’han registrat més de 15.000 consultes i s’han produït prop de 800 descàrregues de l’aplicació mòbil.
Amb el nou servei AMBtempsbus es pot conèixer el temps d’espera per a qualsevol autobús de les línies metropolitanes, en qualsevol de les parades del territori. Això permetrà als viatgers conèixer el temps d’espera per al seu autobús i planificar les rutes de manera més eficaç.
Fins ara els usuaris metropolitans comptaven, en unes 450 parades de tota la xarxa, amb panells d’informació dinàmica, que ofereixen informació actualitzada del temps d’espera i les incidències que hi pugui haver.

El nou servei AMBtempsbus ofereix una cobertura total de la xarxa d’autobús responsabilitat de l’AMB. El sistema té registrades les prop de 4.500 parades dels municipis metropolitans i té codificats els més de 600 autobusos de les més de 100 línies de gestió indirecta.
També ofereix informació sobre les 102 línies de gestió directa, operades per Transports Metropolitans de Barcelona i els seus més de 1.000 autobusos. De moment, des de la publicació de l’eina ja s’han registrat més de 15.000 consultes i s’han produït prop de 800 descàrregues de l’aplicació mòbil.
El vicepresident segon de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Antoni Poveda, ha dit que “l’objectiu és que el ciutadà no perdi temps a la parada. Ja s’ha acabat perdre el temps esperant un autobús que no saps quan passarà”.
Funcionalitat de la plataforma
Totes les parades de la xarxa tenen un codi numèric que les identifica. L’usuari només ha d’introduir aquest codi a l’aplicació per saber quan tardarà el seu bus. Automàticament, gràcies als sistemes de geolocalització, aquesta mostra les línies que passen per la ruta i els minuts que falten per al proper bus.
L’usuari també es pot descarregar l’aplicació mòbil AMBtemspbus de forma gratuïta per a sistemes IOS i Android i introduir-hi el codi. Finalment hi una tercera via a través del codi QR. Capturant-lo amb l’smartphone, el viatger rebrà tota la informació al seu dispositiu de forma automàtica.
Antoni Poveda, ha indicat que” a través del telèfon mòbil un cop s’arriba a la parada es posa el codi QR i es pot conèixer els minuts que falten perquè arribi”.
Información tomada de LH DIGITAL

No hay comentarios: