scroll foto noticias

barra de botones

miércoles, 19 de noviembre de 2014


Una aplicació mòbil per connectar amb la policia amb un sol clic


Els ajuntaments de L’Hospitalet, Cornellà, el Prat, Esplugues, Sant Feliu, Gavà i Sant Just Desvern han posat en marxa la primera aplicació mòbil de seguretat ciutadana interterritorial a Europa. L'aplicació permet connectar amb els cossos de seguretat amb un sol clic.
L’aplicació permetrà realitzar trucades ràpides d’emergència a la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i al 112, així com comunicar incidències i denúncies a través d’un botó que es manté actiu a la pantalla, independentment del contingut obert.

També es poden enviar incidències relacionades amb anomalies a la via pública, accidents, incivisme, robatoris, agressions o vehicles abandonats, entre d’altres, i es poden situar en un mapa adjunt amb la possibilitat d’enviar una fotografia o una petita descripció.

A l’aplicació de L’Hospitalet ofereix als comerciants la possibilitat d’enviar immediatament mitjançant botons d’enllaç directes missatges d’emergència (incendi, atracament, amenaces...).

D’altra banda, es pot triar l’opció de rebre alertes push i consells puntuals relacionats amb el dia a dia de la ciutat, com ara talls de carrers de llarga durada o en vies principals, proves del sistema de sirenes, proves esportives de gran circuit, cavalcades de reis...

A més d’aquests continguts interactius, l’aplicació ofereix la possibilitat de consultar informació sobre farmàcies de guàrdia, primers auxilis, consells de seguretat o normes de civisme.

L’aplicació està disponible a les plataformes Android o IOS o a través d’un codi QR. En total arribarà a una població potencial d’uns 560.000 ciutadans. La iniciativa s’inscriu en el Programa europeu de cooperació interterritorial de policies locals.

Per fer servir l'app de seguretat, que es troba en català, castellà, francès i anglès, és necessari registrar-se

Presentació a l'Smart Cities Congress
La presentació de l'app de seguretat ciutadana s'ha realitzat en el marc de l'Smart Cities Congress que es realitza a Fira de Barcelona a Granvia L'H.

Durant l'acte, l'alcaldessa, Núria Marín, ha dit que l'aplicació mòbil és una forma de participació ciutadana que "posa la tecnologia al servei de la societat".

L'intendent en cap de la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet, Francisco de la Torre, ha destacat que és una eina fàcil, a l'abast de gairebé tothom que permetrà que hi hagi una millor comunicació entre la policia local i els ciutadans.


Enlace de la APP para Android “Seguridad Ciudadana - L'H” http://bit.ly/1ueCvOV


3 comentarios:

  1. MUY BONITO...PERO NO DICEN EL NOMBRE

    ResponderEliminar
  2. La información que tenemos es de que la empresa Einsmer, de Cornellà es la creadora, ya tiene una APP que es para Cornella. Todo parece indicar que se llamara LH Seguretat Ciutadana, cuando tengamos más información la publicaremos.

    ResponderEliminar