scroll foto noticias

barra de botones

jueves, 4 de diciembre de 2014


Fomento licitarà les obres del baixador de Bellvitge el 2015

Reunió entre el secretari d'Insfraestructures i l'alcaldessa

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar s'ha reunit avui dilluns amb l'alcaldessa, Núria Marín, per comunicar-li que el ministeri de Foment licitarà les obres de millora del baixador de Bellvitge durant el 2015. També han parlat d'estudiar un nou projecte per soterrar les vies per fases.
Les obres a l'estació de Bellvitge estan destinades a millorar l'accessibilitat al baixador. Consisteixen en la instal•lació de 4 ascensors que connectaran l'exterior amb el vestíbul de l'estació i aquest amb les andanes. D'aquesta forma l'estació de Bellvitge de Renfe serà accessible per a les persones amb mobilitat reduïda.

La millora del baixador de Renfe ha estat una petició llargament reivindicada pels veïns i pel Consistori. Fa gairebé un any, la Ministra de Fomento, Ana Pastor, va visitar L'H i es va comprometre amb l'alcaldessa a fer aquesta obra. El passat mes d'octubre, considerant que els pressupostos de l'Estat no havien destinat cap pressupost al baixador, el Ple va aprovar una moció sol•licitant de forma urgent les obres d'accessibilitat.

L'alcaldessa ha explicat que, tot i que les obres arriben més tard del que esperaven, "agraïm que Foment hagi entès que millorar l'accessibilitat del baixador és molt important per estalviar molèsties als veïns".
Soterrament de les vies
A la reunió entre el secretari d'Estat d'Infraestructures i l'alcaldessa també ha s'ha parlat del soterrament de les vies de rodalies. Núria Marín ha explicat que Foment i l'Ajuntament "estudiaran un nou projecte per abordar el soterrament de les vies per fases".

Núria Marín ha dit que el ministeri ha mostrat una bona predisposició per fer aquesta obra que és important per a la ciutat i per a la millora de les rodalies de Renfe en l'àmbit metropolità. "Espero i desitjo que aquesta etapa que obrim avui poguem arribar a acords i obres concretes", ha dit.

No hay comentarios: